Трамп звинуватив Обаму у спробі завадити плавній передачі влади

Трамп звинуватив Обаму у спробі завадити плавній передачі влади

Укрінформ
Лише недавно обраний президент США Дональд Трамп стверджував, що Барак Обама забезпечує плавну передачу влади в Білому домі, однак після останній подій, зокрема, голосування США в РБ ООН по Ізраїлю, Трамп звинуватив Обаму у створенні перепон.

Про це обраний президент написав на своїй офіційній твітер-сторінці, передає Укрінформ.

"Докладаю всіх зусиль, щоб не зважати на велику кількість підбурюючих заяв президента та перепон (з його боку – ред.). Думав, що перехід буде плавним - НІ!"- написав Трамп у своєму акаунті.

У двох наступних повідомленнях, випущених в один час, Трамп продовжив: "Ми не можемо надалі дозволяти, щоб Ізраїль перебував під загрозою з такою тотальною зневагою та відсутністю шани. Вони (Ізраїль – ред.) мали великого друга в особі США, однак зараз – вже ні. Початком кінця була жахлива угода по Ірану, і тепер це (ООН)! Залишайся сильним, Ізраїль, 20 січня швидко наближається!"

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці Сполучені Штати не стали блокувати резолюцію РБ ООН, яка засуджувала будівництво ізраїльських поселень попри надзвичайний тиск на Білий дім з боку уряду Ізраїлю, а також втручання обраного президента США Дональда Трампа.

Як стало відомо, Трамп намагався порушити принцип, що Америка має лише одного президента, зателефонувавши адміністрації Обами, щоб та наклала вето в Раді Безпеки на резолюцію.

Це спричинило конфлікт інтересів між нинішньою і перехідною владою в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-