Керрі назвав розширення ізраїльських поселень загрозою для миру в регіоні

Керрі назвав розширення ізраїльських поселень загрозою для миру в регіоні

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі висловив різку оцінку намірам Ізраїлю розширювати поселення на окупованих територіях, заявивши, що це загрожує мирному двосторонньому врегулюванню ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це він заявив у середу під час виступу щодо політики США на Близькому Сході, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Деякі, схоже, сприймають американську дружбу як те, що США повинні прийняти будь-яку політику, незалежно від наших власних інтересів, наших власних позицій, наших заяв, наших власних принципів – навіть після неоднократних закликів змінити політику", - зазначив Керрі, коментуючи питання прийняття резолюції по Ізраїлю в РБ ООН.

Він підкреслив, що "друзі повинні говорити один одному важкі істини, дружні відносини вимагають взаємної поваги".

У цьому зв'язку він зауважив, що президент Обама продовжує бути прихильним безпеці та миру в Ізраїлі й на Близькому Сході.

"Спільне рішення двох держав є єдиним способом досягти справедливого й міцного миру між ізраїльтянами й палестинцями. Це єдиний спосіб забезпечити майбутнє Ізраїлю як єврейської і демократичної держави, що живе в мирі та безпеці зі своїми сусідами", - підкреслив глава Держдепу.

Водночас, Керрі звернув увагу на дії прем'єр-міністра Нетаньягу, який, хоча й "підтримав публічно рішення за участі двох держав", але зараз він та його коаліція діють у зовсім протилежному напрямі.

"У результаті політика цього уряду – яку сам прем'єр-міністр недавно описав в якості "більш прихильної до розбудови зараз, ніж коли-небудь в історії Ізраїлю" – веде в протилежному напрямі, в бік одностороннього рішення", - зазначив Керрі.

За словами керівника американської дипломатії, "ніхто, думаючи всерйоз про мир, не може ігнорувати реальність загрози розширення поселень для цього миру".

Він також засудив підбурювання палестинської сторони до насильства, що створює додаткові бар'єри для прямих переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-