Ізраїль не вводитиме додаткових санкцій проти Нової Зеландії - дипломат

Ізраїль не вводитиме додаткових санкцій проти Нової Зеландії - дипломат

Укрінформ
Ізраїль не має наміру запроваджувати жодних додаткових санкцій проти Нової Зеландії, через її позицію щодо співавторства у скандальній резолюції РБ ООН стосовно ситуації на Близькому Сході. 

Про це заявила прес-секретар ізраїльського посольства у Новій Зеландії Патрісія Дін, інформує nzherald.co.nz.

«Крім того, що з Веллінгтона був відкликаний посол Ізраїлю, а послу Нової Зеландії обмежено доступ на територію Ізраїлю, не існує жодних додаткових санкцій…Ми продовжуємо вести справи як звичайно», - сказала дипломат.

Новозеландський міністр закордонних справ Мюрей Маккаллі спростував повідомлення про те, що ізраїльська сторона не знала позиції Нової Зеландії стосовно резолюції 2334 щодо становища на Близькому Сході, наголосивши, що НЗ дуже відверто озвучувала свою точку зору під час роботи над документом, а також під час Близькосхідного турне Маккаллі у листопаді ц.р. та під час телефонної розмови між Маккаллі та Нетаніягу напередодні голосування.

У ході Близькосхідного турне Мюрея Маккаллі, Ізраїль та Нова Зеландія підписали угоду про спільне виробництво фільму в цьому році, а також обговорили кінцеві параметри двосторонньої інноваційної угоди.

Прес-секретар ізраїльського посольства заявила, що усі напрямки міжурядового співробітництва продовжують реалізовуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-