Резолюція ООН: МЗС України висловило розчарування послу Ізраїлю

Резолюція ООН: МЗС України висловило розчарування послу Ізраїлю

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України під час сьогоднішньої зустрічі з послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські обговорили подальший розвиток двосторонніх відносин і домовилися зробити все можливе для зниження градусу дискусії в українському та ізраїльському суспільстві.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"26 грудня 2016 року до МЗС України було запрошено Посла Держави Ізраїль в Україні Еліава Бєлоцерковські з метою обговорення подальшого розвитку двосторонніх відносин у ситуації, що склалася після ухвалення РБ ООН резолюції 2334 щодо становища на Близькому Сході. З українського боку було висловлено розчарування з приводу емоційної реакції окремих ізраїльських посадовців та політиків на результати голосування у Нью-Йорку", - йдеться у повідомленні. 

У МЗС поінформували, що послу Ізраїлю було надано роз’яснення щодо мотивів, які зумовили позицію делегації України на підтримку згаданого проекту, зокрема наголошено, що Україна дотримується послідовної позиції щодо врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, яку неодноразово оприлюднювала у різноманітних форматах.

За підсумками зустрічі було домовлено зробити все можливе для того, щоб запобігти підвищенню градусу дискусії в українському та ізраїльському суспільстві. 

"Виходячи зі спільної заінтересованості у розвитку позитивних надбань двосторонніх відносин, яких вдалося досягнути протягом останніх років, Україна та Ізраїль зосередять зусилля на підготовці низки важливих двосторонніх заходів: проведення у Києві чергового раунду переговорів щодо проекту Угоди про вільну торгівлю, підготовка до підписання Імплементаційного протоколу до нещодавно ратифікованої сторонами Угоди, що регулює трудову міграцію, а також продовження переговорів стосовно подальшої лібералізації авіасполучення. Було також домовлено узгодити графік контактів високого рівня на 2017 рік", - повідомили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-