Україна повністю переписала програму співробітництва з НАТО

Україна повністю переписала програму співробітництва з НАТО

Укрінформ
Уряд завершує роботу над Річною національною програмою співробітництва з НАТО, яка вперше буде побудована за новим принципом.

Про це на брифінгу в четвер заявила віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінфому. 

"Ми зараз закінчуємо роботу над новим документом  - Річною національною програмою співробітництва з НАТО, яка вперше буде побудована за іншим принципом, ніж це робилося раніше. Вона вперше не буде простим переліком заходів, які робляться спільно міністерствами і відомствами з агенціями чи представництвом тієї чи іншої програми НАТО, а включатиме всі плани реформування, зокрема сектору безпеки і оборони, але набагато ширше, тобто демократизації всіх напрямків нашого життя і розвитку", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що цього року вдалося ухвалити низку стратегічних документів, спрямованих на реформування оборонної сфери, зокрема Стратегію національної безпеки, Воєнну доктрину України, Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони, Стратегічний оборонний бюлетень, державну цільову оборонну програму розвитку озброєння і військової техніки до 2020 року. 

"Усе це дозволяє говорити, що у нас на даний момент є конкретні плани реформування сектору безпеки і оборони і конкретні цілі,  покроково розписані на кілька років напереред, які ми будемо далі реалізовувати", - зазначила віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-