Неофіційні переговори з

Неофіційні переговори з "Л/ДНР" шкодять мінському формату - Айвазовська

Укрінформ
Будь-які неофіційні переговори з бойовиками "Л/ДНР" негативно впливають на роботу Тристоронньої контактної групи в Мінську і можуть використовуватися з маніпулятивною метою.

Таку думку висловила в коментарі Укрінформу представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Створення будь-яких паралельних майданчиків негативно впливає на роботу мінського формату офіційного. Тому що це розфокус уваги і переведення акцентів на неофіційні переговори, що є, звичайно, небезпечним... Неофіційні майданчики можуть використовуватись з маніпулятивною метою а мова - про безпеку", - сказала вона.

Зокрема, за словами Айвазовської, такі переговори - це питання національної безпеки, безпеки конкретних людей, щодо обміну яких проводяться перемовини.

"Тому, це відповідальність конкретного політика за ці дії і наступні наслідки щодо цих дій", - сказала вона, коментуючи зустріч народного депутата Надії Савченко з ватажками "Л/ДНР" у Мінську.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня Надія Савченко підтвердила зустріч з ватажками "ЛНР" і "ДНР" в Мінську 7 грудня заради, за її словами, "посилення мінського формату".

Водночас прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер уточнила, що Савченко і ватажки бойовиків не брали участі в роботі Тристоронньої групи в Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-