Українська асоціація: Рютте сказав, про що домовилися Нідерланди і Рада ЄС

Українська асоціація: Рютте сказав, про що домовилися Нідерланди і Рада ЄС

Укрінформ
Країни ЄС дійшли згоди щодо юридично зобов'язуючого рішення, якого хотіли добитися Нідерланди для завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на брифінгу у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дійшли юридично зобов'язуючого рішення Ради ЄС, рішення глав держав та урядів, яке дає відповідь на всі запитання, які мали Нідерланди", - сказав Рютте.

Він заявив, що це не було простим чи приємним рішенням і що деякі країни ЄС пішли на значні поступки для його прийняття.

"Це було необхідно, оскільки це забезпечує можливість рухатися єдиним фронтом проти дестабілізуючої зовнішньої політики Росії", - сказав він.

Голландський прем'єр відзначив, що рішення є зобов'язуючим для всіх 28 членів ЄС та може бути змінене лише одностайним рішенням.

"Проект рішення встановлює, що угода про асоціацію не є сходинкою на шляху до членства в ЄС зараз або в майбутньому, вона не включає гарантій колективної безпеки, не веде до будь-яких форм обов'язкового військового співробітництва, не дозволятиме українцям працювати у ЄС. На підставі цієї угоди Україна не отримуватиме додаткового фінансування. Крім того, Україна має зробити все від неї залежне для боротьби з корупцією, і якщо цього не станеться, це матиме наслідки для продовження провадження Угоди про асоціацію", - сказав він.

Рютте повідомив, що нідерландський уряд якомога скоріше запропонує парламенту завершити ратифікацію документа з урахуванням цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-