Аудитори визначили, наскільки ефективно Україна витратила фіндопомогу ЄС

Аудитори визначили, наскільки ефективно Україна витратила фіндопомогу ЄС

Укрінформ
Європейські аудитори вказують на недостатню ефективність застосування допомоги ЄС для проведення реформ в Україні.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу спеціальній доповіді Європейського суду аудиторів «Допомога ЄС Україні», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Допомога ЄС Україні має обмежений вплив, незважаючи на проведені реформи. Отримані результати все ще залишаються крихкими», - йдеться у спеціальній доповіді, яка охоплює період 2007-2015 років.

Аудитори ЄС, зокрема, здійснили оцінку, наскільки ефективно Єврокомісія і Європейська служба зовнішньої діяльності реалізовують програми допомоги Україні, включаючи виділення макрофінансової допомоги, а також надання кредитів.

«Підтримка ЄС України все ще повинна удосконалюватися, незважаючи на зусилля Єврокомісії», - заявив член Європейського суду аудиторів Шаболш Фазакас, який готував доповідь.

У центрі уваги аудиторів ЄС були реформи державної служби, фінансового і газового сектору, боротьба з корупцією.

З метою усунення виявлених недоліків Європейський суд аудиторів рекомендував Єврокомісії та Європейській службі зовнішньої діяльності приділяти більше уваги удосконаленню системи управління фінансами в Україні, посилити моніторинг використання фінансової допомоги, зокрема у газовій галузі, а також сприяти більшій ефективності та сталості реформ.

У Європейському суді аудиторів нагадали, що у період 2007-2015 років Євросоюз виділив на допомогу Україні 1,6 млрд євро грантів. Половина цієї суми становила пряму фінансову підтримку з метою стабілізації державного бюджету країни. Ще 3,4 млрд євро виділені як кредити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-