"Народний фронт" вимагає розслідувати відставку Яценюка

Оновлено
Укрінформ
Парламентська фракція "Народний фронт" відреагувала на заяви нардепа-втікача Онищенка і вимагає розслідувати ситуацію з дискредитацією уряду Арсенія Яценюка.

Про це йдеться в заяві, яку виголосив з парламентської трибуни голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Два з половиною роки "Народний фронт" заявляє про системну дискредитаційну кампанію проти нашого лідера Арсенія Яценюка, проти уряду, який він очолював. Брудна інформаційна атака мала організований і безпрецедентно масштабний характер. Ми відчували на собі найбільш цинічні чорні технології, які мали за мету знищити нашу політичну команду", - йдеться у повідомленні.

За словами Бурбака, британська газета The Independent опублікувала заяву депутата Онищенка, де він стверджує, що на замовлення організував дискредитацію Арсенія Яценюка, оскільки "прем'єр-міністр заважав корупційним злочинам".

Бурбак зазначив, що Онищенко організував відділ пропаганди проти обраного прем'єр-міністра, а також "з щомісячним бюджетом в $3 млн, він фінансував протести, заплатив за антиурядові акції і підкуповував ЗМІ заради публікацій проти Яценюка".

Глава фракції наголосив, що Яценюк підвищив рентну плату до 70 відсотків "на діяльність спільних підприємств, які були годівницею Онищенка", відмовився призначати у виконавчу владу "людину, яка мала забезпечити корупційні доходи з українських надр", звільнив міністра екології, "заведеного в уряд Онищенком через квоту фракції "Батьківщина".

За його словами, частиною кампанії з дискредитації уряду Яценюка були "звинувачення Гордієнка про вкрадені 7,5 мільярдів гривень", також були "звинувачення Мочанова про крадіжку "міфічного мільярда" та заяви Міхеіла Саакашвілі.

Глава фракції "Народний фронт" наголосив, що "корупція Онищенка, заяви Саакашвілі, неправда Мочанова, свідома брехня Гордієнка, тисячі публікацій у ЗМІ і сюжетів на телебаченні. Все це виконавці".

"Ми вимагаємо відповіді від НАБУ, вимагаємо від Генеральної прокуратури - назвати ім'я замовника і виконавців в цих брудних технологіях. Прошу вважати це офіційним зверненням фракції "Народний фронт" до ГПУ, до НАБУ з тим, щоб вони розслідувати усі факти, викладені у британській газеті. Для того, щоб вони назвали ім'я замовників і виконавців", - наголосив Бурбак.

Голова парламенту Андрій Парубій підтримав вимоги фракції і попросив вважати їх запитом до НАБУ і Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-