США в ОБСЄ обурилися новими репресіями проти кримських татар

США в ОБСЄ обурилися новими репресіями проти кримських татар

Укрінформ
Сполучені Штати стурбовані значним погіршенням стану справ у сфері прав людини в окупованому Росією українському Криму, зокрема, збільшенням кількості кримських татар, які піддаються переслідуванням через відмову підтримувати окупантів.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Деніел Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня загальне число кримських татар, що зазнають переслідувань і безпідставних звинувачень в "екстремізмі" чи "тероризмі", зросло до 21-ї особи після нових поліцейських рейдів на татарські будинки, що мали місце 17 листопада", - заявив представник США.

Він також наголосив, що Росія відрізала доступ до державних установ, а також освіти та охорони здоров'я тим українцям, які відмовились приймати російське громадянство.

"Щонайменше, 30 тис. жителів Криму, і, ймовірно навіть більше, перемістилися до інших регіонів України, побоюючись репресій через свою роботу політичних діячів чи журналістів, або через їхні проукраїнські погляди", - констатував американський дипломат. Інші політично мотивовані громадяни зникли безвісти.

"Ми відзначаємо голосування в Третьому комітеті ГА ООН 15 листопада, яка засудила погіршення ситуації з правами людини в Криму і Севастополі, що опинилися під російською окупацією", - підкреслив представник США при ОБСЄ.

Він ще раз наголосив, що санкції проти Росії, пов'язані Кримом, залишатимуться чинними, "поки РФ не припинить окупації та спроб анексії Криму й поверне контроль над цією територією Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-