Ар’єв сказав, хто у ПАРЄ «за» і «проти» повернення Росії

Ар’єв сказав, хто у ПАРЄ «за» і «проти» повернення Росії

Укрінформ
Пропозиція президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта повернути росіян на засідання Асамблеї не отримала необхідної підтримки серед делегатів.

Про це у Facebook написав керівник української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Президент ПАРЄ каже, що хоче повернути РФ, але не зустрів очікуваної підтримки. Останні події налаштували проти РФ чимало делегатів», - зазначив Ар'єв.

Політик також назвав тих, хто, за його словами, лобіює інтереси Росії в ПАРЄ.

"Зокрема, президент Групи європейських лівих Тіні Кокс. Певним чином таку функцію виконує і Педро Аграмунт, але я б його не назвав прямим лобістом Росії. Він лобіює свої власні інтереси. Так само можу назвати Тьєрі Мар'яні з Франції, хоча французи сьогодні зовсім інакше говорять після того, як була зірвана росіяна їхня резолюція ООН", - каже Ар'єв.

Як уже повідомлялося, 10 жовтня президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив, що асамблея має повернути до пленарної зали представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції.

Тим часом представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Росія намагається змінити структуру та режим роботи Парламентської асамблеї Ради Європи, аби налаштувати Раду під себе.

Після заяви Аграмунта Україна звернулась до Європейської народної партії через дії голови ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, з 10 до 14 жовтня у Страсбурзі проходитиме четверте засідання сесії ПАРЄ. Планується, що на ньому українська делегація порушуватиме питання звільнення незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-