Президент ПАРЄ просить повернути Росію до асамблеї

Президент ПАРЄ просить повернути Росію до асамблеї

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт наполягає на тому, що асамблея має зробити необхідне для повернення до пленарної зали представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції.

Про це він заявив, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, повідомляє "Європейська правда".

"Ситуація, коли Росія відсутня на асамблеї, не на користь нікому – ні Росії, ні асамблеї, ні комусь з інших 46 країн", - вважає він.

Аграмунт також поскаржився на опір окремих сил, які не вважають можливим зняття обмежень з представників РФ.

"Ви знаєте, що я вчинив кроки для відновлення стосунків з РФ. Я робив це відкрито, повідомляючи про це керівників груп. Я часто бачив, що деякі групи заважають діалогу, але ми маємо йти вперед. Виключення будь-кого з наших обговорень не допомагає на шляху до прогресу", - зауважив він.

Президент ПАРЄ зауважив, що і надалі працюватиме над поверненням Росії, та закликав інших політиків підтримати його: "Ми домовилися, що керівники політичних груп обговорять цю ситуацію. Я хотів би, щоби ми всі обговорили це питання".

Попри це, Аграмунт наголосив, що і надалі треба говорити про порушення з боку РФ. "Діалог не повинен підривати наші принципи", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, з 10 до 14 жовтня у Страсбурзі проходить четверте засідання сесії ПАРЄ.

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року - відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо продовження санкцій проти РФ і позбавила її права голосу до квітня. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року.

17 січня 2016 року стало відомо, що Росія відмовляється від участі у січневій сесії ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій. У травні повідомлялося, що Рада Європи хоче поновити у правах делегацію РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи. До цього питання обіцяли повернутися у січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-