Президенту ПАРЄ даються взнаки часті поїздки до Москви – Геращенко

Президенту ПАРЄ даються взнаки часті поїздки до Москви – Геращенко

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт на відкритті осінньої сесії Асамблеї ані словом не згадав про окупацію Росією частини українського Донбасу, проте заявив, що деякі групи заважають вести діалог з РФ.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Аграмунт робить якісь дивні натяки, що "деякі групи заважають веденню діалогу з РФ і що вони не повинні заважати веденню діалогу". (Цікаво, які це групи він має на увазі?) Також, на думку Аграмунта, "виключення когось із обговорення не допомагає, а навпаки - сприяє агресивній риториці, яку використовують популісти, націоналісти і ксенофоби", - зазначила Геращенко.

За її словами, Аграмунту даються взнаки часті поїздки в Москву і спілкування з кремлівським режимом. "Він публічно бідкається, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ані РФ, ані ПАРЄ, ані іншим 46 країнам - учасникам Асамблеї... Разом з тим він жодного разу не згадав Донбас, не вимовив такого слова, як Донбас, навіть про відданість Мінським угодам не говорив, а якось обтічно підсумував про те, що "мета проведення діалогу між 47 країнами не повинна підривати наші цінності", - заявила Геращенко.

За її словами, Аграмунт наголошував, що "не можна міняти кордони і порушувати територіальну цілісність інших країн, а конфлікт в Україні і незаконна анексія Криму неприпустимі".

"І жодного слова, яка ж це країна порушила територіальну цілісність України і вкрала Крим", - обурюється перший віце-спікер.

Вона наголосила, що українська сторона буде протистояти спробам "заговорити цінності РЄ і ПАРЄ".

"Не дамо забути європейським колегам, що РФ є країною, яка підтримує тероризм: у Сирії, на окупованому Донбасі, звідки збили МН17. І як можна вести діалог з пособниками терористів?" - сказала Геращенко.

Вона додала, що українська делегація звернулися до керівництва Європейської народної партії - політичної групи, що делегувала Аграмунта на високу посаду, - з проханням дати оцінку його позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-