Київ може отримати зброю лише від країн-членів НАТО - Столтенберг

Київ може отримати зброю лише від країн-членів НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний альянс не має власних озброєнь, які міг би надати Україні, але отримання нашою країною необхідної оборонної зброї можливе на двосторонній основі від країни-члена Альянсу.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у сесійній залі парламенту, відповідаючи на запитання голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського щодо того, коли буде розблоковано надання Україні летальної зброї, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Альянс не має своєї власної зброї як організація. Звичайно, країни-члени НАТО мають національні збройні сили і озброєння. Я знаю, що сьогодні відбуваються переговори між Україною і деякими країнами Альянсу з цього приводу. Я також раніше обговорював з Президентом України питання надання озброєння на основі двосторонніх консультацій та переговорів, які наразі відбуваються", - сказав Столтенберг.

Читайте також: Україні потрібні герої в уряді, парламенті й бізнесі - Столтенберг

Генсек НАТО також підкреслив, що в Альянсі високо цінують військових України, які протидіють російській агресії на Донбасі.

"Саме з цієї причини ми надаємо вам пряму підтримку, зокрема у модернізації Збройних сил і структур оборони і безпеки силами десяти трастових фондів на суму близько 40 млн євро. На додаток до цього ми також заохочуємо окремі країни НАТО надавати вам допомогу і підтримку на двосторонній основі", - запевнив Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-