Комітет ВР у поданнях на Полякова знайшов ознаки

Комітет ВР у поданнях на Полякова знайшов ознаки "злочину НАБУ"

Оновлено
Укрінформ
Регламентний комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від "Народного фронту" Максима Полякова.

Такі висновки були ухвалені членами комітету на його засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У висновку на притягнення до кримінальної відповідальності комітет висловив застереження щодо зловживання владою в частині проведення оперативно-розшукових дій під час розслідування. 

При цьому комітет вважає за необхідне звернутися до генпрокурора Юрія Луценка про вчинення працівниками Національного антикорупційного бюро діянь, що містять ознаки злочину, а саме: провокація підкупу.

Подання на затримання депутата, на думку членів комітету, не містить обгрунтувань та підстав, які б підтверджували необхідність затримання Полякова.

Такий самий висновок був ухвалений щодо подання на арешт.

Всі три висновки будуть направлені Голові Верховної Ради Андрію Парубію, разом із самими поданнями та письмовими поясненнями Полякова.

Читайте також: НАБУ і САП показали в деталях "бурштинову" схему Полякова-Розенблата

Як повідомлялось, 21 червня генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-