ПА ОБСЄ може визнати Росію окупантом Криму і частини Донбасу - проект резолюції

ПА ОБСЄ може визнати Росію окупантом Криму і частини Донбасу - проект резолюції

Укрінформ
У проекті резолюції комітету з політичних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ Росія визнається окупантом, автори документа закликають Росію скасувати анексію Крим і дотримуватися домовленостей щодо Донбасу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Комітет з політичних питань і безпеки ПА ОБСЄ підготував для розгляду на Парламентській асамблеї резолюцію "Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ". У проекті, серед іншого, визнається, що "певні райони Донецької і Луганської областей" перебувають під контролем "російських гібридних сил", - йдеться у повідомленні.

У проекті резолюції ПА ОБСЄ також закликають Російську Федерацію "як державу, що окупує" забезпечити безперешкодне пересування СММ ОБСЄ по території Криму, а також заявляють про підтримку Мінського протоколу і Мінського меморандуму щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Крім цього, у проекті резолюції сторони конфлікту закликають до відведення великокаліберної зброї та надання можливості гуманітарним місіям здійснювати свою діяльність на Донбасі.

Депутати ПА ОБСЄ у підготовленому проекті резолюції закликають Росію припинити окупацію Донбасу та Криму: "...Закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної практики і скасувати рішення про незаконну анексію Автономної Республіки Крим".

Читайте також: Порошенко і Макрон домовилися "підштовхнути" нормандський формат

Як повідомлялося, сьогодні в Мінську відкривається 26-та сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські "добровольці". За даними ООН, на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-