У Варшаві сказали, хто ще, окрім США, може дати Україні летальну зброю

У Варшаві сказали, хто ще, окрім США, може дати Україні летальну зброю

Укрінформ
Летальну зброю Україні для захисту від російської агресії мають надати не лише США, але й інші країни, у першу чергу Канада, Велика Британія та Польща.

Про це у коментарі Укрінформу заявив голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства у Варшаві, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Заяви з боку американських чиновників (у питанні надання летальної зброї — ред.) є досить серйозними: побачимо чи це викується в якісь конкретні дії не лише з боку США, але згодом і з боку інших європейських країн. Найбільш ймовірно,  що до США долучаться Канада, Велика Британія і Польща”,- підкреслив Онишкевич.

Експерт наголосив, що він від самого початку підтримує ідею надання Україні летальної зброї для захисту своєї території. 

“Чим сильнішою є Україна, тим більші шанси, що регіону не загрожуватимуть додаткові авантюрні дії Росії. Натомість, чим слабшою буде українська армія, тим більшою є спокуса Росії до подальшої агресії”,- констатував  експерт.

Читайте також: Путіну прогнозують «прохолоду» в Гамбурзі

Він додав, що підтримувати українську армію потрібно не лише  “матрацами чи шоломами”, але поставками конкретних видів озброєнь та техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-