Путіну прогнозують «прохолоду» в Гамбурзі

Путіну прогнозують «прохолоду» в Гамбурзі

Ексклюзив
Укрінформ
Трамп під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіном на саміті G20 у Гамбурзі не йтиме на жодні поступки чи тим більше закулісні домовленості коштом України.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова Євроатлантичного товариства у Варшаві, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Я переконаний, що на саміті G20 між Трампом і Путіним не буде жодних закулісних домовленостей чи поступок (у справі України — ред.)”,- підкреслив Онишкевич.За його словами, Трамп просто не може собі цього дозволити у світлі того, що у США весь час гучною є справа неофіційних контактів близьких співпрацівників його адміністрації з росіянами.

“Занадто лагідна риторика могла б ще більше підтвердити якісь підозри”,- зауважив Онишкевич. Він додав, що напередодні саміту з вуст Трампа, навпаки, можуть прозвучати більш жорсткі заяви на адресу Росії. Експерт зазначив, що відкритим залишається питання, як організатори та інші лідери G20 ставитимуться на саміті до Путіна з огляду на продовження Росією агресивних дій в Україні та регіоні.

На його думку, спілкування лідерів світової “двадцятки” з Путіном буде “досить прохолодним”.Торкаючись саміту “Трьох морів” (Балтика-Адріатика-Чорне море), експерт підкреслив, що в безпековому аспекті лідери 12-ти країн європейського регіону обговорять питання загрози з боку Росії і проблеми неконтрольованої міграції з півдня.“Країни регіону хочуть отримати від Трампа підтвердження його попередніх декларацій про вагу НАТО і гарантії безпеки, які дає членство в організації.

Крім того, вони хочуть почути, що військова присутність США у нашій частині Європі буде забезпечена не лише в рамках вже наявних сил Альянсу в регіоні, але й, безпосередньо, за рахунок американських сил, і на це буде виділено відповідні кошти в бюджеті США”,- констатував він.Як інформувало агентство, 5 липня Трамп прибуває до Варшави, де наступного дня виголосить промову у центрі міста, а також зустрінеться з лідерами 12-ти країн — учасниками варшавського саміту “Трьох морів”.

Читайте також: Північна Корея запустила ракету в бік Японії

Після цього, 7-8 липня він перебуватиме на саміті  G20 у Гамбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-