Чалий: Комплексний тиск США на РФ може допомогти звільнити політв'язнів

Чалий: Комплексний тиск США на РФ може допомогти звільнити політв'язнів

Укрінформ
Комплексний політичний, юридичний та санкційний тиск США на Росію може прискорити звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколи Семени, Ахтема Чийгоза та інших українських політв'язнів.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий. 

"Я дуже вдячний американській стороні, яка через постійний тиск санкцій, юридичні зусилля, політичний вплив і через взаємодію з недержавними організаціями працює на цьому напрямі. Зараз ці питання виходять на рівень всесвітньої підтримки. Але й на рівні Державного департаменту, віце-президента цій темі приділяється важлива увага", - повідомив український посол.

За його словами, у Вашингтоні розуміють, що йдеться не лише про порушення прав людини й те, як вони забезпечуються в Росії. "Це, в тому числі, комплексний тиск на російську сторону, щоб були звільнені всі заручники, всі полонені, щоб Росія вивела всі свої війська з української території", - підкреслив Чалий. 

Він нагадав, що напередодні це прозвучало в заявах речника Білого дому, на що була нервова реакція російської сторони. "Без цього всього звільнити всіх наших хлопців і дівчат буде дуже важко", - зазначив дипломат.

Він додав: те, що Президент України порушив цю тему в Вашингтоні, "як він постійно робить, використовуючи всі можливості в різних країнах для звільнення українських громадян, це дуже важливо".

З боку Посольства України в США зараз відбувається робота на всіх напрямах для залучення і офіційних представників американської адміністрації, і неурядових організацій для звільнення наших полонених, зауважив Валерій Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-