Росія і надалі зриватиме процес масового обміну полоненими - Жемчугов

Росія і надалі зриватиме процес масового обміну полоненими - Жемчугов

Укрінформ
Українці, що перебувають у полоні на окупованих територіях Криму та Донбасу, для Росії стали інструментом тиску на Україну у переговорному процесі.

Таку думку висловив звільнений із полону бойовиків "ЛНР" українець, колишній партизан опору на окупованому Донбасі Володимир Жемчугов під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Росії нещодавно були два важелі тиску на Україну - це полонені та вугілля або економічні зв'язки. Є ще важелі, але вони менші за масштабом та не такі істотні", - сказав Жемчугов.

Він також зазначив, що Росія різними шляхами зриватиме процес обміну полоненими ОРДЛО, щоб не втратити важіль тиску на Україну.

"Вугілля з окупованих територій вже перестало бути важелем тиску. Єдиним на сьогодні інструментом тиску на Україну є полонені, політв'язні кримські та донбаські. Я думаю, що так просто це питання не вирішити і Росія різними шляхами чинитиме тиск на цей процес, зриватиме переговори або за умов сильного тиску буде відкуповуватись певними частковими обмінами, як це було у моєму випадку. Масового обміну Росія не зробить, щоб не втратити важіль тиску", - зауважив Жемчугов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-