У США не було жодних натяків на

У США не було жодних натяків на "план обміну" Криму на Донбас - Геращенко

Укрінформ
Під час зустрічей Петра Порошенка з високопосадовцями адміністрації президента США не було жодних натяків на існування плану звільнення Росією Донбасу за умови відмови України від Криму.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Чи звучали якісь натяки і "плани" "обміну Криму на Донбас"? Ні! На всіх зустрічах звучала позиція американської сторони, що санкції проти РФ мають тривати до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму і Донбасу", - написала Геращенко.

Вона також звернула увагу на те, що саме в день візиту президента України до США було розширено американські санкції проти Російської Федерації.

Геращенко зазначила, що на зустрічах з американськими високопосадовцями ані законопроект про реінтеграцію Донбасу, ані інші законопроекти не обговорювалися.

"Але тема врегулювання інспірованого РФ конфлікту на Донбасі була однією з ключових. І в цьому контексті обговорювалося широке коло питань врегулювання конфлікту і повернення миру на Донбас", - підкреслила перший віце-спікер.

Вона додала, що це був робочий візит, під час якого скоординовано позиції щодо підготовки і підписання важливих угод і документів - як у безпековій, так і в економічній сферах.

"Вже найближчим часом ми чекаємо в Україні високих гостей на рівні ключових міністрів адміністрації. Важливо - продовження санкцій, чітка політична позиція щодо підтримки України", - резюмувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-