Білий дім хоче

Білий дім хоче "вихолостити" новий законопроект щодо санкції проти Росії - NYT

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа намагається пом'якшити законопроект про нові санкції проти Росії за втручання у вибори 2016 року, схвалені минулого тижня переважною більшістю Сенату.

Про це пише The New York Times.

"Білий дім лобіює у Палаті представників послаблення законопроекту, який був ухвалений минулого тижня переважною більшістю у Сенаті та який передбачає нові жорсткі санкції проти Росії за втручання у вибори 2016 року і дозволяє Конгресу заблокувати будь-які майбутні дії президента Трампа щодо зняття будь-яких санкцій з Москви" - йдеться у публікації видання.

Як зазначається, Палата представників, яка, як правило, вороже налаштована стосовно Росії, опинилася перед вибором демонстрації жорсткої лінії проти Москви на тлі її неправомірної поведінки і потенційної конфронтації зі своїм власним президентом.

Втім, як повідомляє видання, високопоставлені чиновники адміністрації Трампа на умовах анонімності наполягають на тому, що не намагаються послабити санкції проти Росії, однак стурбовані тим, що законодавство може підірвати міжнародну коаліцію, яка підтримує наявні санкції, та відбирає у адміністрації можливість посилати Москві чіткий сигнал про ймовірність послаблення санкцій в обмін на зміни у поведінці.

Раніше верхня палата Конгресу США переважною більшістю голосів ухвалила законопроект, який передбачає широкий набір санкцій проти Росії як покарання за втручання Москви у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Для остаточного затвердження законопроект має ухвалити Палата представників, після чого свій підпис повинен поставити президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-