Держдеп пояснив заяву Тіллерсона щодо можливої заміни

Держдеп пояснив заяву Тіллерсона щодо можливої заміни "Мінську"

Укрінформ
США продовжують наполягати, що Мінські домовленості мають бути виконані, передусім, з боку Москви, та чекають від неї відповідного результату.

З такою заявою виступила в вівторок речник Державного департамент США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу

"Що стосується слухань держсекретаря минулого тижня, який говорив про "Мінськ"… Ми залишаємося відданими Мінським домовленостям, навіть за умов, що Сполучені Штати не є частиною цього процесу", - наголосила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що США продовжують закликати Росію виконувати Мінські угоди. "Тут нічого не змінилося. Єдина нова річ у цьому контексті, що держсекретар США, і я щойно згадала про це, надає перевагу результату", - заявила речник зовнішньополітичного відомства.

Як зауважила Науерт, Сполучені Штати поки що бачать дуже невеликі зміни щодо виконання Мінських домовленостей з російського боку: "Ми хотіли би бачити конкретні дії".

Водночас, за її словами, якщо Росія і Україна виявлять бажання разом опрацювати нові домовленості, Сполучені Штати не заперечуватимуть цьому. "Але ми хотіли би бачити, що вони (сторони – ред.) просуваються у виконанні "Мінська", - підкреслила речник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-