Турчинов назвав найбільші кібератаки Росії на Україну

Турчинов назвав найбільші кібератаки Росії на Україну

Укрінформ
Україна, яка зазнає перманентних кібератак у різних сферах з боку РФ, фактично стала полігоном для випробування новітніх кіберозброєнь агресора.

Про це йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, зачитаній під час відкриття у Києві Першого міжнародного саміту з кібербезпеки 2017 "Global Cybersecurity Summit 2017" (GCS 2017), повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Україна як держава, що має унікальний досвід протистояння російській гібридній агресії, також набула і досвіду протидії загрозам, що поширюються з кіберпростору. Йдеться про спробу втручання у вибори Президента України у 2014 році, про атаки на енергетичний та фінансовий сектор нашої держави, намагання вивести з ладу системи транспортного комплексу тощо. Фактично Україна стала полігоном для випробування новітніх кіберозброєнь країни-агресора”, - заявив він.

Поруч з цим секретар РНБО наголосив, що сектор безпеки і оборони України адекватно реагує на нову безпекову ситуацію: “У 2016 році схвалена Стратегія кібербезпеки, створено Національний координаційний центр кібербезпеки, набувають відповідних спроможностей Збройні сили України, правоохоронні та розвідувальні органи”.

Водночас, як зазначив Турчинов, побудова дієвої та сучасної кібербезпеки “неможлива без широкої співпраці з приватним сектором, з представниками ринку телекомунікації, ІТ тощо”. 

“Сьогоднішній захід є чудовим майданчиком для подальшого розвитку державно-приватного  партнерства, яке є одним з основних напрямів політики нашої держави у сфері кібербезпеки”, - підкреслив секретар РНБО.

Перший Міжнародний саміт з кібербезпеки “Global Cybersecurity Summit 2017” (GCS 2017) пройде 14-15 червня в конгресно-виставковому центрі “Парковий” в м. Київ.

У саміті GCS 2017 візьмуть участь багато спікерів та учасників виставки з великим та міжнародним досвідом у сфері кібербезпеки. Протягом панельних дискусій буде обговорено критично важливі теми кібербезпеки, а також використання найліпших практик та інноваційних технологій для розв’язання локальних та глобальних викликів у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-