Україна і Швейцарія підписали угоду про спрощення візового режиму

Україна і Швейцарія підписали угоду про спрощення візового режиму

Укрінформ
Україна і Швейцарія під час візиту до Києва федерального радника Швейцарії Дідьє Буркхальтера підписали угоди про спрощення візового режиму і реадмісію.

Про це на брифінгу заявив міністра закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми тільки що підписали 2 угоди. Я підписав угоди про фасилітацію (спрощення) візового режиму, а міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав угоду про реадмісію», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що візове питання зі Швейцарією наразі врегульовано таким чином, що воно працює «на тому ж рівні, як працює з Євросоюзом». Він також повідомив, що під час переговорів з федеральним радником Швейцарії Дідьє Буркхальтером сторони обговорили двосторонній порядок денний і взаємодію в рамках міжнародних організацій.

 Очільник зовнішньополітичного відомства Швейцарії у свою чергу зазначив, що між країнами за 25 років встановилися добрі дипломатичні стосунки, але треба зробити все можливе, щоб налагодити і зробити більш інтенсивними економічні відносини.

Буркхальтер нагадав, що Швейцарія є одним з небагатьох потужних інвесторів в Україну. Він також зазначив, що одним з пріоритетів для його країни наразі є повернення в Україну активів, набутих незаконним шляхом. Федеральний радник Швейцарії  зазначив, що попри добрі стосунки між країнами це дуже довгий процес.

«Ми робимо все можливе, щоб допомогти судовій системі досягти позитивного результату. Україні треба з судової точки зору визначитися, хто є вкладником цих активів у Швейцарії, тоді процес піде набагато скоріше», - сказав Буркхальтер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-