Блокування соцмереж: Клімкін пояснив Раді Європи мотиви рішення РНБО

Блокування соцмереж: Клімкін пояснив Раді Європи мотиви рішення РНБО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін поінформував Раду Європи про мотиви рішення РНБО щодо заборони ряду російських сайтів та соцмереж.

Про це він повідомив у Twitter.

"Сьогодні в Нікосії на Комітеті міністрів Ради Європи. Міжнародні заходи - це важливий формат і гарна нагода звірити годинники з колегами... Поінформував Раду Європи про рішення РНБО щодо російських сайтів та соцмереж", - написав Клімкін.

Він аргументував це рішення тим, що у рамках гібридної війни Росія інструменталізувала інтернет і, зокрема, соціальні мережі. Україна була змушена запровадити санкції проти низки російських юридичних осіб, діяльність яких загрожує національній інформаційній та кібербезпеці, а також сіє ненависть та розбрат.

"Встановлені обмеження є цілеспрямованими контрзаходами, ухваленими відповідно до принципу пропорційності проти Російської Федерації як держави, що має нести відповідальність за свої дії", - наголосив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко цього тижня підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про запровадження нових санкцій проти Росії. До санкційного списку увійшли 1228 фізичних осіб і 468 - юридичних.

Зокрема, під санкції потрапили ТОВ "Яндекс", соцмережі "ВКонтакте", "Одноклассники", ресурси сервісів "Mail.ru" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-