Нардепи відмовились включити медреформу у порядок денний сесії

Нардепи відмовились включити медреформу у порядок денний сесії

Укрінформ
Народні депутати не підтримали пропозицію голови Верховної Ради Андрія Парубія включити у порядок денний сесії чотири урядові законопроекти щодо медичної реформи. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, депутати голосували щодо кожного законопроекту окремо, але так і не назбиралось 226 голосів для їх включення до порядку денного сесії. 

Як повідомляв Укрінформ, згідно із запропонованими урядом змінами системи фінансування медичної сфери в Україні (законопроекти №6327, 6328, 6329, 6347), реформа передбачає чіткий розподіл відповідальності між громадянином, громадою та державою.

Зокрема, законопроектом № 6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" пропонується, що держава покриває фінансові витрати на гарантований пакет медичних послуг для кожного громадянина.

Передбачається, що Кабмін щороку у вересні буде затверджувати гарантований перелік медпослуг, які фінансуються з держбюджету. Гарантованими є медичні послуги та лікарські засоби на рівні первинної (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) та екстреної, а також паліативної медичної допомоги.

Частково оплачуватимуться послуги на вторинному та третинному рівнях. Оплата медичних послуг та лікарських засобів державою буде здійснюватися через механізм державного солідарного медичного страхування, який буде реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-