Події у Криму розгортаються за сталінським сценарієм депортації - Турчинов

Події у Криму розгортаються за сталінським сценарієм депортації - Турчинов

Укрінформ
Події у сьогоднішньому Криму розгортаються за сценарієм, відпрацьованим тоталітарною владою ще у 1944 році, під час депортації кримських татар.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у зверненні з нагоди річниці депортації кримськотатарського народу.

"Понад 70 років тому тоталітарний сталінський режим розпочав широкомасштабну операцію з виселення кримськотатарського народу з рідної землі. Близько двохсот тисяч людей всього за два дні відправили до місць заслання за тисячі кілометрів від Батьківщини. Сьогодні події в Криму розгортаються за подібним сценарієм. Путінська Росія, анексувавши півострів, намагається знищити національну свідомість, історичну пам'ять, культурні традиції та гідність кримських татар. Всі прояви непокори та несприйняття анексії жорстко придушуються, активістів арештовують та засуджують за надуманими звинуваченнями", - заявив Турчинов.

Серед наслідків окупації Криму Росією він назвав переслідування корінного народу, заборону діяльності Меджлісу, який не пішов на співпрацю з окупантами, створення атмосфери страху, репресії, перетворення півострова на військову базу, - ось далеко не повний перелік наслідків.

"Агресори у всі часи розуміли лише силу, тому відповідь може бути лише одна – сильна консолідована позиція всіх цивілізованих країн проти агресивних проявів зовнішньої політики РФ. Груба жорстока сила ніколи не переможе правду та справедливість", - підкреслив секретар РНБО.

Він висловив переконаність, що кримські татари і ті, хто був змушений залишити свої домівки, "знову повернуться додому - до українського Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-