Комітет ВР завернув скандальний законопроект про

Комітет ВР завернув скандальний законопроект про "вбивство НАБУ"

Укрінформ
Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не виноситиме на розгляд парламенту законопроект № 6220.

Таке рішення ухвалене на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як відомо, законопроект № 6220 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань передбачав, що детективи не можуть  розслідувати підслідні їм корупційні злочини, якщо раніше за цими ж обставинами інші правоохоронці закрили справи.

"Це рішення у зал ми не виносимо", - сказав на засіданні комітету його голова Андрій Кожем'якін.

Він ініціював створення робочої групи щодо доопрацювання законопроекту.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро України закликало народних депутатів не допустити ухвалення законопроекту №6220 в чинній редакції та відхилити його як такий, що не спрямований на забезпечення суспільних та державних інтересів, ефективної боротьби з корупцією в країні. Бюро вбачає у проекті закону суттєві корупційні ризики, які у випадку його ухвалення можуть створити необмежене поле для зловживань працівниками правоохоронних органів з метою сприяння правопорушникам в ухиленні від кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

Раніше цей законопроект не підтримав Мін'юст.

Активісти антикорупційних організацій провели під Верховною Радою мітинг, під час якого встановили шибеницю, що символізує можливе блокування діяльності НАБУ у разі ухвалення парламентом законопроекту 6220.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-