Мітинг під Радою: нардепів закликають не “страчувати” НАБУ

Мітинг під Радою: нардепів закликають не “страчувати” НАБУ

Фото, відео
Укрінформ
Активісти антикорупційних організацій встановили біля Верховної Ради шибеницю, яка символізує можливе блокування діяльності НАБУ у разі ухвалення парламентом законопроекту 6220.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, активісти тримають в руках плакати «Законопроект 6220 - вбивство НАБУ», «6220 - вбиває слідство НАБУ».

«Проект закону 6220 передбачає, що детективи НАБУ не зможуть розслідувати підслідні їм корупційні злочини топ-посадовців, якщо раніше за цими ж обставинами інші правоохоронці закрили справи. Виходить, якщо ГПУ або Нацполіція «зливатимуть» провадження, то детективи НАБУ будуть змушені закривати і свої власні справи. Фактично це знищення незалежного слідства НАБУ», - пояснила активістка Центру протидії корупції Олександра Устинова.

Кілька активістів, переодягнених у катів, облаштувавши шибеницю, здійснили «страту» НАБУ і закликали нардепів не ухвалювати законопроект 6220, який у середу, 17 травня, має розглядати Комітет з питань правоохоронної діяльності.

В акції взяли участь активісти Центру протидії корупції, Transparency International Україна, ради громадського контролю при НАБУ та нардепи Ганна Гопко, Єгор Соболєв, Мустафа Найєм.

Також під стінами Верховної Ради відбулася акція Amnesty International в Україні з вимогою до народних депутатів невідкладно ратифікувати Стамбульську конвенцію, яка покликана захистити жінок та дітей від домашнього насильства.

Крім того, під стінами Верховної Ради мітингують чорнобильці з вимогою належного пенсійного забезпечення.

Фото, відео: Вікторя Козак, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-