Законопроект для запуску Держбюро розслідувань вже у Раді

Законопроект для запуску Держбюро розслідувань вже у Раді

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань".

Про це повідомляє сайт ВР. 

"Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" розроблено у зв'язку з необхідністю врегулювання питань, що пов'язані із забезпеченням початку повноцінного функціонування Державного бюро розслідувань. Зокрема, потребують вирішення питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників ДБР, встановлення спеціальних звань осіб рядового та начальницького складу ДБР", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Також зазначається, що потребують врегулювання питання моменту початку здійснення функцій досудового слідства та оперативно-розшукової діяльності; державної реєстрації нормативно-правових актів ДБР, їх офіційного опублікування та порядку набрання ними чинності; порядку проходження служби особами рядового і начальницького складу ДБР; присяги осіб рзаконопроектядового і начальницького складу ДБР. 

"Законопроект спрямований на удосконалення правових засад діяльності ДБР з метою забезпечення початку його діяльності і передбачає внесення відповідних змін до Закону. Так, пропонується передбачити умову, за якої ДБР починає діяльність у частині здійснення функцій досудового розслідування та оперативно-розшукової діяльності, а саме - з дня сформування слідчих та оперативних підрозділів не менш як на 50 відсотків", - йдеться у документі.

Згідно з проектом закону, нормативно-правові акти ДБР підлягатимуть державній реєстрації; порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань визначатиметься Кабінетом міністрів України; на осіб рядового і начальницького складу ДБР поширюватиметься Дисциплінарний статут Національної поліції України з урахуванням особливостей, визначених законом. Також законопроектом визначаються види спеціальних звань ДБР, передбачаються підстави для притягнення працівника ДБР до дисциплінарної відповідальності, визначається текст присяги осіб рядового і начальницького складу ДБР.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-