Луценко переконаний, що Держбюро розслідувань запрацює цього року

Луценко переконаний, що Держбюро розслідувань запрацює цього року

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що Державне бюро розслідувань (ДБР) буде створено і запрацює у 2017 році, однак перед цим потрібно ухвалити закон про заочне засудження. 

Про це він сказав у середу на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звернувся до Верховної Ради з проханням прийняти закон 6510 (про заочне засудження. - Ред.), який удосконалює норму і дає можливість запровадження заочного засудження до створення ДБР. Коли воно (ДБР. - Ред.) буде створено? У цьому році. Після прийняття цього закону нам буде достатньо часу для вручення підозр і обвинувальних актів і почати заочне засудження щодо Януковича за держзрадою", - сказав Луценко.

Державне бюро розслідувань - центральний слідчий орган влади, повноваження якого поширюються на злочини, вчинені високопосадовцями та працівниками правоохоронних органів (окрім злочинів, підслідних НАБУ), включаючи розслідування катувань та військові злочини. Закон "Про Державне бюро розслідувань" був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року і підписаний Президентом 14 січня 2016 року. 1 березня 2016 року він набрав чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-