Переговори Клімкіна в Білому домі мають вплинути на мінський процес - МЗС

Переговори Клімкіна в Білому домі мають вплинути на мінський процес - МЗС

Укрінформ
Переговори міністра закордонних справ України з президентом і віце-президентом США в Білому домі мають вплинути на мінський процес і на позицію Росії.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу перший заступник глави МЗС Вадим Пристайко.

"На мою думку, це має вплинути на мінський процес і на думку Росії. Тому що ні для кого не було таємницею, що Росія розраховувала, що зміна адміністрації призведе до зміни підходів Сполучених Штатів до цього питання і до підтримки України. Мені здається, що Росії стало абсолютно очевидно, що американська адміністрація усвідомлює те, що робила попередня адміністрація, усвідомлює, чому вона це робила і повністю зараз так само поводить себе", - сказав він.

Пристайко нагадав, що за результатами зустрічей Трамп і Пенс заявили, що санкції з РФ не буде знято до повного виконання мінських домовленостей.

"Щонайменше, вони закликали до термінового, безумовного виконання мінського процесу, як свідчать результати зустрічі з Лавровим і, крім того, хочу нагадати, що вони заявили - американський президент і віце-президент - про те, що санкції не буде знято до виконання. Я думаю, це сигнал дуже потужний і, що головне, дуже чіткий: щоб у Росії не залишалось якогось відчуття, що можна якось пропетляти, використовуючи загальні спільні теми типу Сирії, Північної Кореї і таке інше", - підкреслив перший заступник міністра закордонних справ.

Як раніше повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в середу провів особисті зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-