Клімкін у США порушить тему українських політичних в'язнів у Росії

Клімкін у США порушить тему українських політичних в'язнів у Росії

Укрінформ
Визволення українських політичних в'язнів з російського полону є одним із основних питань, на якому зосереджуватиметься міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до США та обговорення російсько-українського конфлікту.

Про це він повідомив у понеділок, коли розпочав триденний візит до Вашингтона, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це питання, яке постійно знаходиться не просто формально на порядку денному, воно перебуває в центрі розмов", - наголосив глава українського дипломатичного відомства.

Він зауважив, що під час останньої Нормандської зустрічі, а також його консультацій з німецьким і французьким колегами йшлося, власне про дві теми: безпеку й питання "моралі та емоцій" – звільнення політичних в'язнів і заручників.

Міністр зауважив, що зараз триває так звана процедура верифікації. "Коли вона буде закінчена, будемо сподіватися, що нам вдасться досягти певного прогресу", - наголосив глава МЗС України. 

Нагадаємо, серед незаконно ув'язнених в Росії українських громадян перебуває також журналіст Укрінформу Роман Сущенко. Міністерство закордонних справ України неодноразово у своїх заявах наголошувало, що справа українського журналіста є сфабрикованою та політично заангажованою, що є невід'ємним елементом гібридної війни Росії проти Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-