Порошенко: Конфіскація 40 мільярдів Януковича - відновлення справедливості

Порошенко: Конфіскація 40 мільярдів Януковича - відновлення справедливості

Укрінформ
Зарахування до держбюджету суми, яка дорівнює 40 млрд грн, в рамках повернення коштів, украдених колишніми високопосадовцями на чолі з Януковичем, є відновленням справедливості.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради з генеральним прокурором Юрієм Луценком та секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.

“Дуже важливо, що ми нарешті не піаримо наміри, а звітуємо про результати. Результатом є зарахування до державного бюджету суми, яка дорівнює 40 млрд грн”, - наголосив Президент.

Він подякував за блискучу роботу, як була проведена прокуратурою і проведена в суді з повернення цих коштів.

“Про що це говорить? Про відновлення справедливості. Бо кожна копійка з цих 40 млрд грн була вкрадена з кишень кожного громадянина нашої держави, і зараз відбувається акт справедливості щодо повернення цих коштів народу України. Прозоро і ефективно”, - сказав Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що надзвичайно важливо, щоб та справедливість, коли повертаються ці кошти українцям, була продовжена. “Звичайно я, як Президент, звернусь до парламенту, уряд внесе відповідні пропозиції також. І парламентська коаліція, народні депутати приймуть надзвичайно важливе рішення, в першу чергу, про укріплення обороноздатності нашої держави”, - зазначив він.

За словами Президента, йдеться про будівництво заводу з виробництва боєприпасів, а також про засоби новітньої радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радари, новітнє сучасне озброєння для модернізації наших сухопутних військ, оснащення, будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної частини, які б забезпечили достойні умови для служби наших захисників.

Порошенко також зазначив, що з огляду на те, що ці кошти були вкрадені у кожного громадянина, то соціальну підтримку мають отримати найменш захищені верстви населення. Ці кошти мають бути спрямовані також на розбудову сільської медицини, інфраструктурних проектів тощо. “Але наголошую на тому, що ці кошти не повинні бути проїдені. Це мають бути інвестиції у майбутнє України. Думаю, що наші шановні парламентарії мене почують”, - сказав Президент.

Глава держави також наголосив, що повернення вкрадених у держави коштів - це виконання зобов’язань Майдану, відновлення справедливості. Так само як виконанням зобов’язань Майдану є завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, надання українцям безвізового режиму та інші надзвичайно важливі рішення, зазначив він.

Президент зауважив, що це не буде останнім рішенням про повернення вкрадених коштів в Україну, і кошти колишніх українських можновладців продовжать надходити до державного бюджету.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зауважив, що парламент упродовж півтора року не міг ухвалити рішення щодо процедури спеціальної конфіскації таких коштів, однак прокуратура “без піару провела і забезпечила прийняття остаточного рішення суду”.

За його словами, дуже важливо, що частина цих коштів передбачена як у державному оборонному замовленні, так і для фінансування суб’єктів сектору безпеки і оборони. “Ці кошти дуже потрібні і Збройним Силам, вони також потрібні і силовим структурам для забезпечення безпеки і оборони нашої країни”, - зазначив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-