Підрив авто спостерігачів ОБСЄ політично вигідний Росії - екс-голова СБУ

Підрив авто спостерігачів ОБСЄ політично вигідний Росії - екс-голова СБУ

Укрінформ
Підрив автомобіля спостерігачів ОБСЄ на окупованій Луганщині політично вигідний РФ для демонстрації неспроможності української влади контролювати ситуацію на тлі "громадянської війни", а також для залякування Заходу.

Про це в прямому ефірі програми "Свободи слова" на ICTV заявив колишній голова СБУ Ігор Смешко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під картинку для РФ у ЗМІ - а майже 90% росіян черпають інформацію про світ з телебачення, прекрасна пропагандистська кампанія там йде, - і з точки зору залякати додатково Захід. Стосовно цієї ситуації, то політично, безумовно, це вигідно Російській Федерації", - сказав колишній очільник спецслужби, коментуючи підрив автомобіля зі спостерігачами СММ ОБСЄ на окупованій території Луганщини.

Смешко вказав на те, що Росія постійно говорить про те, що вона не є стороною конфлікту, а на Донбасі відбувається "громадянська війна".

"І вона весь час дорікає, що наш Уряд повинен контролювати ситуацію, у тому числі, і на окупованих територіях. Хоча у нас немає жодних можливостей. З правоохоронної точки зору наші спецслужби також не можуть відповідати за ці речі", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні на ділянці автодороги Знам'янка - Пришиб у Слов'яносербський районі непідконтрольної Україні території Луганської обл. В результаті чого один співробітник місії загинув, двоє дістали поранення.

За цим фактом управління СБ України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею "Терористичний акт, що призвів до загибелі людини".

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке контролює окуповану територію Донбасу. За його словами, жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом.

Водночас, в ГУР МО України повідомили, що командування окупаційних військ ЗС РФ розгорнуло потужну антиукраїнську інформаційну кампанію під приводом "об’єктивного" висвітлення обставин підриву автомобіля СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-