Підрив авто ОБСЄ: у Берліні вказують на “тих, хто сидить у Москві”

Підрив авто ОБСЄ: у Берліні вказують на “тих, хто сидить у Москві”

Укрінформ
Берлін розраховує на швидке розслідування загибелі спостерігача СММ ОБСЕ і поранення двох співробітників у минулу неділю.

Про це заявив в понеділок представник уряду Георг Штрайтер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Федеральний уряд чекає від російського керівництва, що воно буде вживати негайних заходів для з'ясування обставин інциденту і покарання відповідальних», - заявив представник Меркель.

За його словами, на «підтримуваних Росією сепаратистах, які протизаконно і насильно окуповували частини української території, лежить особлива відповідальність».

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у свою чергу зазначив, що важливо прояснити, чи був недільний інцидент трагічною випадковістю або за ним стоїть щось більше, саботаж роботи місії світу. Він також звернув увагу на те, що трагедія сталася на фактично контрольованій сепаратистами території, недалеко від Луганська, «що покладає особливу відповідальність на усіх, хто підтримує сепаратистів, тих, хто сидить в Москві».

Дипломат підкреслив, що Німеччина підтримує важливу роботу СММ, яка впродовж більше двох років багато зробила для того, щоб не дати цьому жорстокому конфлікту перетворитися на відкриту війну, і дуже зацікавлена в продовженні роботи місії.

Представник МЗС також зазначив, що у світлі того, що сталося, «буде нелегко» говорити про скликання нової зустрічі в Нормандському форматі, але слід робити усі можливі політичні і дипломатичні зусилля для цього.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія ОРЛО) підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, ймовірно на міні. В результаті вибуху загинув один спостерігач, ще двоє отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-