У Трампа готують заміну Нуланд для

У Трампа готують заміну Нуланд для "українських" переговорів з Москвою – ЗМІ

Укрінформ
Нинішня адміністрація США працює над вибором спеціального посланника, який забезпечуватиме канал спілкування з Москвою, у тому числі щодо ситуації в Україні.

Раніше цю роль виконувала Вікторія Нуланд, повідомило в п'ятницю американське видання BuzzFeed News.

"Очікується, що адміністрація Трампа призначить нового спеціального посланника, який безпосередньо спілкуватиметься з Владиславом Сурковим, головним помічником президента Росії Володимира Путіна, відомим як "сірим кардиналом" Кремля", - йдеться в повідомленні з посиланням на двох європейських чиновників, яке розтиражували інші американські ЗМІ.

Ім'я нового представника США поки не називається. Натомість, як зазначили джерела, він "вестиме переговори про долю зруйнованої війною України".

За словами одного із західних дипломатів, канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує створення такого каналу і навіть говорила про це під час зустрічі з президентом Трампом у Білому домі минулого місяця. Контроль за вибором дипломатичного представника, а також (як передбачається) його кабінету, лягатиме на держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

Джерела в американській адміністрації неофіційно визнали, що "наразі ця ідея обговорюється", однак, "поки що кінцевих рішень прийнято не було". На медіа- запит по цьому питанню Білий дім поки що нічого не відповів.

За часів адміністрації Обами функціонування цього каналу забезпечувала Вікторія Нуланд. Тоді діалог з російською стороною стосувався, насамперед, імплементації Мінських домовленостей та інших питань щодо України. Нуланд обіймала посаду помічника державного секретаря Сполучених Штатів у справах Європи та Євразії, нагадується в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-