Трамп продовжує

Трамп продовжує "чистити владу" в Держдепартаменті

Укрінформ
Адміністрація нового президента США Дональда Трампа звільнила чотирьох високопоставлених керівників у Державному департаменті США в контексті політики "очищення влади", не дочекавшись приходу їхніх наступників.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал CNN.

"Патрік Кеннеді, який служив протягом дев'яти років на посаді заступника держсекретаря з питань менеджменту, помічники держсекретаря з питань адміністрації та консульських справ Мішель Бонд і Джойс Енн Барр, а також директор Управління у справах іноземних представництв посол Джентрі Сміт отримали листи з Білого дому про те, що адміністрація більше не потребує їхніх послуг", - зазначається в повідомленні.

Раніше всі чотири посадовці, згідно з існуючою практикою під час зміни влади в адміністрації, підписали заяви про відставку. У Білому домі відповіли, що їх прохання були задовільнені та подякували їм за службу.

Однак зазвичай Білий дім просить кар'єрних чиновників на високих позиціях залишитися протягом кількох місяців, поки їх наступники не будуть затверджені.

Як повідомили в Держдепі, частина цих чиновників залишиться на державній службі на інших посадах, інші підуть на пенсію.

Як повідомляв Укрінформ, помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд також іде у відставку в зв'язку з приходом нової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-