Уряд Канади закликають дати Україні снайперські гвинтівки та протитанкові системи

Уряд Канади закликають дати Україні снайперські гвинтівки та протитанкові системи

Укрінформ
Канада повинна нарешті дозволити Україні купувати оборонну зброю.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

"Росія посилює свої позиції на Донбасі, переміщаючи туди артилерію та зброю. Мінські домовленості провалилися, заколотники та російські військові продовжують їх ігнорувати. Через це я виступаю за включення України до цього списку і відкриття їй доступу до канадського ринку зброї", - сказав Безан.

На його переконання, уряд Канади має також негайно почати постачати різноманітне озброєння до України. "Ще до укладення контактів я закликаю уряд Канади почати постачання необхідної оборонної зброї в Україну: снайперських гвинтівок, антиартилерійських та протитанкових систем - аби Україна могла краще захищати свою суверенну територію та народ", - зазначив політик.

Як відомо, для отримання доступу до канадського ринку зброї Україна має бути внесена до так званого Автоматичного контрольного списку країн щодо вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List). Цей список визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Наразі до нього включені 35 країн, серед яких Ботсвана, Саудівська Аравія та Колумбія, але немає України.

Під час візиту до Оттави міністра оборони України Степана Полторака на початку місяця це питання було порушено на високому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-