Росія заблокувала нову резолюцію щодо Сирії в Радбезі ООН

Росія заблокувала нову резолюцію щодо Сирії в Радбезі ООН

Оновлено
Укрінформ
Російська Федерація скористалася правом вето в Раді Безпеки ООН і заблокувала прийняття проекту резолюції по Сирії, який засуджує використання хімічної зброї у країні.

Детально про це розповів у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Росія заветувала резолюцію, запропоновану трьома країнами-постійними членами Ради безпеки ООН – США, Великобританією і Францією. Це був оновлений варіант документа, який ці три країни вносили 5 квітня, на наступний день після хімічної атаки в Сирії", - зауважив представник Місії України при ООН.

Він повідомив також, що десять держав, у тому числі Україна, підтримали оновлену резолюцію. Дві висловилися проти – Росія як постійний член Радбезу, яка скористалася правом "вето", а також Болівія. Три країни утримались – Китай, Ефіопія та Казахстан.

"Власне, це вже восьме вето Росії щодо Сирії з моменту початку війни в цій країні в 2011 році. Весь цивілізований світ розуміє, що приховувати такі тяжкі злочини неприпустимо, але для Росії це видається нормою", - зауважив Ніколенко.

Водночас, за його словами, на нинішніх голосуваннях Росія була єдиною з постійних членів Ради Безпеки, яка скористалася правом вето, раніше кілька разів його застосовував також Китай. Але зараз в Пекіні вирішили утриматись, що є "дуже показовим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-