Постпред США в ООН: Росія має припинити покривати злочини Асада

Постпред США в ООН: Росія має припинити покривати злочини Асада

Укрінформ
Для Росії настав час припинити покривати злочинні акти режиму Башара Асада в Сирії, в тому числі застосування ним хімічної зброї проти мирного населення.

З такою заявою виступила в середу на засіданні РБ ООН з питань Сирії постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Уже давно настав час для того, щоб Росія припинила покривати Асада. Вже давно настав час, щоб Росія серйозно просувала справу миру замість того, щоб бути частиною проблеми", - заявила представник США.

Вона підкреслила, що в Москві нарешті мають серйозно поставитись до мирного врегулювання та "виконати свої зобов'язання щодо виведення хімічної зброї з території Сирії". Росія також мусить застосувати свій вплив, щоб Асад виконав свої міжнародні зобов'язання. Це означає доступ для спостерігачів, які мають мандат, до всіх баз, звідки режим починав свої хімічні атаки, зазначила Гейлі.

"Ми не будемо підтримувати процес, який лише прикриває Асада, коли він намагається затягувати час, а його збройні сили вбивають сирійців. Як ми вже заявляли минулого тижня, ми не терпітимемо повторного застосування хімічної зброї. Ми не будемо миритися з такими діями режиму Асада", - заявила американський дипломат.

Вона висловила тверде переконання, що політичний процес може спрацювати, попри серйозні перепони. "Ми прихильні до Женевського процесу, ми готові підтримати ресурсами дипломатію, щоб покласти край цьому конфлікту. Але нашої прихильності недостатньо", - наголосила Гейлі.

За її словами, США "шукають партнерів, які мають серйозний підхід до використання свого впливу на режим Асада", у тому числі для того, щоб подолати ІДІЛ та досягти в Сирії сталого миру.

Фото: Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-