Росія застосовує свій вплив на Асада, тільки не в добрих намірах - Єльченко

Росія застосовує свій вплив на Асада, тільки не в добрих намірах - Єльченко

Укрінформ
Російська Федерація має серйозний вплив на режим Башара Асада, здатний припинити кровопролиття в Сирії, натомість Москва не застосовує його в добрих намірах.

Про це заявив у середу під час виступу в Раді Безпеки ООН по Сирії постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія володіє всіма засобами для того, щоб вплинути на Дамаск та союзницькі з ним збройні формування, відмовитись від їхнього мілітаристського підходу та почати підтримувати політичний процес і національне примирення. З якоїсь причини, цей вплив у добрих намірах ніколи не був використаний і не використовується зараз", - заявив представник України.

Якщо на Дамаск не буде застосований серйозний вплив, і не буде встановлений механізм відповідальності за скоєне в Сирії, ніякого прогресу на політичному напрямі не відбудеться, підкреслив Єльченко. Хімічна атака 4 квітня – сумне підтвердження цьому.

Він підкреслив, що попри ініційовані додаткові переговори в Астані по сирійському питанню, так і не призвели до реальних зсувів. "Примноження переговорних майданчиків не обов'язково приносить результат. Це (переговори в Астані – ред.) було гарною спробою, але не спрацювало. Настав час для того, щоб зосередити всі зусилля на Женевському процесі під егідою ООН, щоб він нарешті задіяв", - наголосив Володимир Єльченко.

Представник України висловив сподівання, що сирійські переговори в Женеві відновляться вже наступного місяця. "Це буде момент для Дамаска і його союзників (у тому числі Росії та Ірану – ред.) продемонструвати зміни – зміни в мисленні, намірах, і підходах", - підкреслив глава Представництва України при ООН.

Фото: ukraineun.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-