Контактна група підтвердила прихильність повному дотриманню

Контактна група підтвердила прихильність повному дотриманню "тиші"

Укрінформ
Тристороння контактна група на сьогоднішньому засіданні підтвердила прихильність рішенню про повне дотримання режиму припинення вогню напередодні великодніх свят.

Про це написала на Facebook прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Тристороння контактна група підтвердила свою відданість рішенням від 29 березня 2017 року про виконання раніше прийнятих зобов'язань щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні великодніх свят. Україна знову визначила свою позицію: визнання Росією документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, які належать як державі Україна, так і приватним українським і європейським компаніям; встановлення псевдокордону в ОРДО - такі рішення змусили Україну ввести обмеження вантажів через лінію зіткнення. Ми вимагаємо скасування згаданих дій і повернення підприємств їх законним власникам", - зазначила вона.

За словами Оліфер, в рамках підгрупи з безпеки була підкреслена необхідність виробити механізм запобігання та ефективного контролю за порушеннями режиму припинення вогню, а також інцидентами з персоналом і обладнанням СММ ОБСЄ. Як зазначалося, згідно з Мінськими домовленостями Україна відвела все важке озброєння від лінії зіткнення. При цьому українська сторона висловила стурбованість у зв'язку з постійними погрозами та актами агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які все частіше відбуваються на непідконтрольної Україні частині Донбасу.

"Повне припинення вогню, виведення російських формувань та зброї – тільки після цього можна переходити до вирішення політичних питань", - заявила прес-секретар Кучми.

У той же час, за її словами, в економічній підгрупі піднімалося питання організації роботи експертної групи, яка повинна оцінити ситуацію на шахтах в ОРДЛО, підтоплення яких є екологічною загрозою для всього Донбасу. "Однак представники ОРДЛО блокують роботу такої групи", - підкреслила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-