Донбас: Сайдік сподівається на повну

Донбас: Сайдік сподівається на повну "тишу" у великодні свята

Укрінформ
На Сході України під час великодніх свят має дотримуватися режим повного припинення вогню, щоб люди могли спокійно відвідувати церкви і кладовища.

Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливо важливим питанням на нашій зустрічі було питання безпеки, в тому числі дотримання режиму повного припинення вогню і питання реалізації домовленостей щодо відведення важкого озброєння, а також питання розведення сил і застосування засобів захисту життєво важливих об'єктів інфраструктури. У зв'язку з великодніми святами, які будуть зовсім скоро, жителі Східної України повинні мати можливість спокійно і безпечно відвідувати церкви і кладовища", - наголосив Сайдік.

Він нагадав, що на минулій зустрічі 29 березня з представниками ОРДЛО було домовлено про дотримання режиму повного припинення вогню з 1 квітня.

"На жаль, незважаючи на тимчасове покращення ситуації в зоні конфлікту, стан справ залишається дуже незадовільним", - констатував Сайдік.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні представники Тристоронньої контактної групи та ОРДЛО підтвердили свій намір стосовно подальшого виконання зобов'язань щодо дотримання режиму тиші.

"Я дуже сподіваюся, що у ці свята ці домовленості дійсно будуть дотримуватися. Це дійсно необхідно, щоб люди мали можливість спокійно провести ці великодні свята", - наголосив Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-