Полторак закликав діаспору систематизувати допомогу армії

Полторак закликав діаспору систематизувати допомогу армії

Укрінформ
Українське військо потребує системної допомоги зі сторони діаспори, а дрібна разова передача окремих матеріальних засобів лише відтягує засоби на їх обслуговування.

Таку думку під час спілкування із українською громадою у Оттаві висловив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент Укрінформу.

«Дрібна допомога зіграла важливу роль на початку збройної агресії, але тепер треба переходити до наступного етапу – прозорої та чесної підтримки української армії. Якщо допомагати, то брати комплексну лінійку», - сказав Полторак.

Він закликав громаду припинити передавати в Україну одиничні матеріально-технічні засоби, натомість зосередившись на масштабних проектах.

«По всій країні ми сформували 25 бригад і от якраз їм потрібна допомога та забезпечення, адже вони виходять з фронту - і живуть у наметах. Було б дуже добре, якби громада, зібравши гроші, не купляла те, що вже й так є, а, наприклад, побудувала казарму. Назвіть її «Торонто», «Оттава», «Від українців Канади» - як завгодно, і встановіть меморіальну дошку. Це залишиться назавжди і військові, які там служитимуть відчуватимуть, що ви про них дбаєте», - зазначив Міністр.

За його словами, наразі українські підрозділи вже достатньо забезпечені приладами нічного бачення та засобами індивідуального захисту.

«Кожна громада по всьому світу купляє нам пристрої нічного бачення, але вони всі різні, їх не можливо обслуговувати. На першому етапі це було дуже потрібно, але сьогодні треба все систематизувати», - підсумував Полторак.

Нагадаємо: сьогодні делегація Міністерства оборони України та чолі із Міністром Степаном Полтораком завершила свій візит до Канади, за результатом якого було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-