Полторак: Оборонна співпраця між Канадою та Україною є взаємовигідною

Полторак: Оборонна співпраця між Канадою та Україною є взаємовигідною

Укрінформ
Канадська військова тренувальна місія в Україні UNIFIER дає змогу військовослужбовцям із двох країн обмінюватися безцінним досвідом.

Про це розповів Міністр оборони України Степан Полторак під час візиту до Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«Спершу ми дійсно вчилися всьому. Сьогодні ж триває зовсім інший етап, коли ми вчимося один в одного. Росія щодня змінює тактику і стратегію своїх дій у Донецьку та Луганську. Тож, обмінюючись досвідом із канадськими друзями-військовослужбовцями, ми даємо їм можливість отримати дуже корисну інформацію. Тому ця співпраця є дуже корисною і для нас і для Збройних Сил Канади», - сказав Полторак.

Він додав, що намагався під час перемовин в Оттаві домовитися про розширення географії перебування канадських військових інструкторів в Україні.

«Ми вели мову про те, аби розширити географію використання інструкторів з Канади на інші навчальні центри, адже зараз будуємо серйозні центри під Дніпром та Миколаєвом», - зазначив Міністр.

Окрім цього, Україна хотіла б збільшення навчальних курсів та завдань, які виконують канадські інструктори.

«Ми б також хотіли, аби військовослужбовці з Канади брали участь у підготовці не лише окремих солдатів, але й органів військового управління й цілих підрозділів», - розповів глава оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-