Санкції проти Росії треба посилити – канадський депутат

Санкції проти Росії треба посилити – канадський депутат

Укрінформ
Канаді необхідно запровадити санкції проти порушників прав людини та корупціонерів у Росії.

Таку думку висловив депутат федерального парламенту Канади від опозиційної Нової демократичної партії Рендел Гарісон, передає кореспондент Укрінформу.

«Санкції проти окремих осіб у Росії, відповідальних за порушення прав людини, мають бути посилені. До наших санкційних списків треба також унести тих людей, про яких ми маємо інформацію про вчинення ними корупційних дій», - сказав Гарісон.

Він висловив жаль з приводу того, що канадська влада досі утримується від подібних санкцій стосовно росіян.

«Ми розчаровані, що уряд повільно рухається до таких змін до санкційних списків. Ми, безперечно, підтримали б такий крок», - сказав депутат.

Водночас Гарісон підкреслив, що Канада має одночасно тиснути на Росію з багатьох сторін.

«Якщо Канада не гратиме цієї ролі, наприклад, (відмовившись – Ред.) очолювати батальйон у Латвії і припинить підтримувати Україну, Росія лише набиратиметься сміливості для подальших територіальних амбіцій та порушень прав людини», - підсумував він.

Нагадаємо: під час Варшавського саміту НАТО Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнуть свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-