Міжпарламентська асамблея у Варшаві закликає продовжити санкції проти РФ

Міжпарламентська асамблея у Варшаві закликає продовжити санкції проти РФ

Фото
Укрінформ
Парламентська асамблея України, Польщі і Литви засудила російську агресію в Україні, підтримали створення економічного плану допомоги для України, а також вирішила надіслати спільного листа до парламентів країн ЄС та США щодо підтримки Заходом України.

Про це йдеться в тексті кінцевого документу VIII сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Міжпарламентська асамблея Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща під час засідання 27-28 березня 2017 року в Варшаві підтверджує підтримку для повного суверенітету та територіальної цілісності України в межах, визнаних міжнародним правом, закликає Російську Федерацію припинити окупацію Криму, a також перестати порушувати права людини відносно його жителів”,- йдеться у документі асамблеї.

У ній законодавці трьох країн нагадують, що  положення Мінських домовленостей в частині про безпеку не реалізуються російською стороною, натомість Російська Федерація і надалі вчиняє дії, які призводять до загострення ситуації на Донбасі, що унеможливлює досягнення поступу в мирному врегулюванні.

“Асамблея стверджує, що існують підстави для збереження санкцій, накладених на Російську Федерацію міжнародною спільнотою до повного виконання Російською Федерацією Мінських домовленостей та завершення окупації Криму”,- наголошують депутати України, Польщі та Литви.

Асамблея висловлює підтримку  економічній допомозі Україні на кшталт “Плану Маршала”, що  “забезпечило б можливість більшої інвестиційної допомоги економіці України, поєднуючи цю допомогу з поступом українських реформ”.

Асамблея прийняла рішення надіслати листа до парламентів держав-членів ЄС та Конгресу США зі закликом про ініціативи “щодо підтримки України Західною спільнотою та координувати здійснення спільних візитів до цих парламентів”.

Асамблея також закликала ЄС та держави-члени активніше протидіяти  дезінформації РФ, зокрема шляхом зміцнення незалежних і об’єктивних російськомовних засобів масової інформації. Вона також закликала уважно відстежувати кіберзагрози, а також підготувати інструменти, що  “уможливлюють ефективну протидію цього роду загрозам”.

Асамблея України, Польщі та Литви у спільному документі закликала владу Білорусі поважати фундаментальні права людини, а також шанувати громадянські свободи.

Делегації парламентів трьох країн “підтримують зусилля” щодо розбудови найважливіших інфраструктурних сполучень (ліній передачі електричної енергії, газопроводів, залізничних ліній, доріг) між державами-членами  Асамблеї, польсько-української прикордонної інфраструктури, а також наголосили на позитивних сторонах реалізації проекту транс’європейського маршруту Via Carpatia.

Фото: Укрінформ/Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-