Мітинги у Росії: Геращенко дорікнула Аргамунту за відсутність реакції на арешти

Мітинги у Росії: Геращенко дорікнула Аргамунту за відсутність реакції на арешти

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко дорікнула президенту ПАРЄ Педро Аграмунту за відсутність його реакції на затримання тисяч громадян Росії на протестних акціях.

Про це вона написала у Facebook.

"Президент ПАРЄ Педро Аграмунт ніяк не відреагував на затримання тисяч громадян РФ під час останніх протестних акцій. Він і не може реагувати на дії своїх приятелів - друзів в російській владі, бо схоже, що давно в них на гачку", - зазначила вона.

Водночас делегації національних парламентів України, Польщі і Данії в ПАРЄ вимагають від Асамблеї пояснень щодо його скандальної поїздки до Сирії на військовому літаку РФ.

Відповідний текст заяви оприлюднив у Facebook голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв.

"Ми, що нижче підписалися, члени Парламентської асамблеї Ради Європи, висловлюємо нашу глибоку стурбованість у зв'язку з повідомленнями ЗМІ про недавній візит до Сирії делегації, начебто, "на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи, іспанським сенатором, паном Педро Аграмунтом" та рядом інших членів європейського парламенту, в компанії впливових осіб Державної Думи Російської Федерації", - зазначається у заяві.

Автори заяви також підкреслюють, що повністю відокремлюють себе від вищезгаданого візиту до Сирії і закликають Парламентську асамблею публічно і однозначно сповістити громадськість про те, що цей візит не було санкціоновано Парламентською асамблеєю.

"Ми шкодуємо, також, що здійснюються спроби використовувати цей візит як послання підтримки сирійської диктатури, яку ми вважаємо відповідальною за військові злочини. Ми твердо переконані в тому, що на тлі звинувачень у корупції в Парламентській асамблеї, візит, організований російськими парламентаріями, за нез'ясованих з фінансової точки зору обставин, і представлений під егідою ПАРЄ, може ще більше зашкодити авторитету Асамблеї та підірвати довіру європейських громадян в цьому загальноєвропейському міжпарламентському форумі", - підсумовується у заяві.

Фото: @GraniTweet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-